Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

η καύση των νεκρών είναι πολυχρήσιμη!

η ΚΑΥΣΗ των ΝΕΚΡΩΝ μας σώζει απ την 'ΑΝΑΣΤΑΣΗ' !!!

   Η καύση των νεκρών   έχει   π ο λ λ ά   π λ ε ο ν ε κ τ ή μ α τ α,  κι όμως, ενώ έχει ψηφιστεί ο νόμος από το 2006, δεν εφαρμόζεται, γιατί αντιδρούν όσοι έχουν οικονομικά συμφέροντα . Χιλιάδες νεκροί αναγκάζονται να κάνουν ένα ακόμα ταξείδι ( για να καούν στην Βουλγαρία), πριν το αιώνιο ταξείδι...


                  όσοι αντιδρούν στην καύση των νεκρών είναι βλάκες!
Τα 'κοράκια'= τα γραφεία κηδειών, φοβούνται πως θα χάσουν τη δουλειά τους, αλλά μπορούν να ενωθούν και να φτιάξουν ένα αποτεφρωτήριο. Η δουλειά τους θα γίνει πιό εύκολη, και πιό αξιοπρεπής απ' ότι σήμερα. ( που δίνουν μίζες  σε νοσοκόμους-παπάδες και αστυνόμους για να 'πάρουν' μια κηδεία)
Οι Δήμοι βγάζουν εκατομμύρια πουλώντας τάφους (!) στα νεκροταφεία. Οι πρώτοι Δήμοι που θα  ξεπεράσουν τον φόβο και θα φτιάξουν χώρο για καύση νεκρών, θα κερδίσουν πολλά χρήματα. 
Οι μαρμαράδες, χρεώνουν τους τάφους σε δεκαπλάσια τιμή απ το κόστος, (συχνά βάζουν μεταχειρισμένο μάρμαρο), και φοβούνται πως με την καύση θα φτωχύνουν, αλλά αν ασχοληθούν με μαρμάρινα τραπέζια, με αγάλματα, με ανάγλυφα ποιήματα, και πλακόστρωτα, κλπ, θα κερδίσουν πιό πολλά χρήματα.
Παρόμοιοι με αυτούς είναι τα ανθοπωλεία, κι όσοι πουλάνε κεριά-λιβάνια, κλπ
Οι παπάδες, φοβούνται πως θα χάσουν τα τεράστια ποσά που βγάζουν, καί στην εκκλησία και στα νεκροταφεία, (μνημόσυνα και  ψυχοσάββατα). Αλλά αν θέλουν, μπορούν να ψάλλουν τον νεκρό, πριν τον κάψουν...Τα νεκροταφεία δεν θα εξαφανιστούν τελείως με την καύση, αντιθέτως  θα αναβαθμιστούν. Θα θάβουμε εκεί  σπανίως  , τιμητικώς, και δημοσία δαπάνη,  μ ό ν ο  τους  ήρωες, καί τους κοινωνικούς  ευεργέτες. (εκτός αν είχαν επιλέξει την καύση).
  Οι συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος, με την αποτέφρωση θα ξεπεράσουν γρήγορα τον ψυχικό πόνο. Αντί να πηγαίνουν στο μνήμα και να κλαίνε , ας φυτέψουν ένα κυπαρίσσι στην αυλή τους για να τον θυμούνται. Κι αντί να χαλάνε λεφτά σε παπάδες και τάφους, ας βοηθήσουν έναν φτωχό, έναν γέροντα ή έναν σύλλογο που κάνει κοινωνικό έργο.
---Όλοι μας θα μάθουμε να έχουμε σεμνότητα και σεβασμό απέναντι στο θάνατο. Θα πάψει ο εξευτελισμός μεταξύ 'πλούσιων και φτωχών τάφων', θα έχουμε όλοι την ίδια αποτέφρωση...
--Δεν θα επιβαρύνουμε το περιβάλλον, όπως γίνεται με την ταφή.
--Η καύση των νεκρών θα επιφέρει αλυσιδωτές μεταρρυθμίσεις στην 'ορθόδοξη' θρησκεία: θα ξεπεραστεί το δόγμα σχετικώς με: 'κόλαση-παράδεισο-κρίση-ανάσταση νεκρών'. Θα γίνει η χαρούμενη θρησκεία της αγάπης και της συγχώρεσης, όπως ήταν ο χριστιανισμός στα πρώτα του χρόνια. Θα καταλάβουμε πως η αιώνια ζωή υπάρχει ήδη με την επαναγέννηση. Αυτό πίστευε κατά βάθος ο Ιησούς. Μόνον  π α ρ α β ο λ ι κ ά μιλούσε για 'κρίση' και 'ανάσταση'.
 Και τέλος , όλοι εμείς οι απλοί θνητοί θα ξεπεράσουμε τον φόβο του θανάτου, και θα τον αντικαταστήσουμε με τη χαρά για ζωή, και δημιουργία.δωρεάν καύση νεκρών για όλους!
   Σήμερα η αποτέφρωση κοστίζει, από 3-5.000 έως και 10-15.000, διότι στα έξοδα είναι και η μεταφορά σε άλλη χώρα, κλπ. Τα ποσά αυτά μπορούν να τα πληρώσουν μόνο πλούσιοι ιδιώτες.
  Η καύση των νεκρών θα έπρεπε να κόστιζε μόνο  200-300 ευρώ, και να είναι  δ ω ρ ε ά ν ,   δηλαδή να την πληρώνει η πολιτεία, ο δήμος.  Δηλαδή οι νεκροκαύτες θα έπρεπε να ήταν δημόσιοι υπάλληλοι, να μην υπάρχει    ανταγωνισμός των γραφείων.
  Και να γίνεται όχι σε ειδικούς κλίβανους, αλλά με τον εξής απλό τρόπο: Ένα κτίσμα λίγω έξω απ την πόλη, με μια καμινάδα, με φίλτρο, και η καύση των νεκρών να γίνεται με φυσικό τρόπο, το φέρετρο πάνω σε γνήσια ξύλα, χωρίς χημικά , χωρίς ηλεκτρισμό !!
Σημείωση: παράλληλα με την αποτέφρωση των μελλοντικών νεκρών, θα πρέπει να γίνει και αποτέφρωση στα κόκαλα των μέχρι τώρα πεθαμένων, και θα δίνουν -αν θέλουν- ένα μπουκαλάκι με την τέφρα στους συγγενείς. Αυτό που συμβαίνει στα οστεοφυλάκια των σημερινών νεκροταφείων είναι προσβολή νεκρών και ζωντανών...
                                               antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr
υστερόγραφα:
  1. Δυστυχώς οι θρησκόληπτοι δεν μπορούν κάν να φανταστούν την καύση ενός νεκρού. Υπάρχει τέτοια παρανόηση λόγω θρησκείας, που κατά βάθος ελπίζουν να ξανασηκωθεί ο νεκρός, δεν μπορούν να καταλάβουν πως η ψυχή του έφυγε, φοβούνται μήπως πονέσει ο νεκρός από τη φωτιά...
 Η ψυχολογία λέει πώς όλοι κατά βάθος θα θέλαμε να καιγόμασταν μετά θάνατον... Μόνο οι ματαιόδοξοι και τα ψώνια θέλουν να μείνει το σώμα τους αιώνια. 

 2. Η επίσημη θρησκεία και οι περισσότεροι δεσποτάδες είναι κατά της καύσης των νεκρών, με το σοβαρό (!?) επιχείρημα, για να μπορέσει να αναστηθεί ο πεθαμένος!!! Είναι κάτι που δεν το πιστεύει κανείς λογικός άνθρωπος, δηλαδή όσοι το λένε υποκρίνονται.
  Αλλά υπάρχουν ολίγοι 'φωτισμένοι' ρασοφόροι που  δέχονται την καύση. Στο κάτω- κάτω ο Θεός μπορεί  -αν θέλει-  να φτιάξει καινούργιο σώμα... .

  3. Το μόνο -ίσως- ελάττωμα με την αποτέφρωση είναι πως οι συγγενείς παίρνουν τη στάχτη σε ένα βαζάκι, και αν το έχουν σε εμφανές σημείο, το βλέπουν κάθε μέρα. Είναι ένα είδος φετιχισμού, παρόμοιο με όσους κλαίνε στα μνήματα. Το καλύτερο είναι να ρίξουν τη στάχτη στη θάλασσα.  .

  4. Ο μόνος καλύτερος τρόπος από την καύση των νεκρών, είναι να τούς ρίξουμε στη θάλασσα, όπου θα τούς φάνε τα ψάρια. Είναι η τέλεια φυσική ανακύκλωση. Όμως δεν είναι ώριμη η κοινωνία για αυτή τη λύση... Ακούγεται πολύ υπερρεαλιστικό. Ίσως στο μέλλον!!!

----σχετικά άρθρα στο διαδίκτυο: σεβασμός στους νεκρούς=ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΗΔΕΙΑ

καί : η ανάσταση ήταν νεκροφάνεια .